Kişisel Verilerin Korunması Mevzuatı Uyarınca
Müşteri Aydınlatma Metni

1. Veri Sorumlusunun Kimliği

Aydem Elektrik Perakende Satış AŞ ("Aydem" veya "Şirket") olarak, veri sorumlusu sıfatıyla sizlerden elde ettiğimiz kişisel verilere ilişkin olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (“Kanun”) ve ilgili düzenlemelere uygun hareket edebilmemizi teminen aydınlatma yükümlülüğü kapsamında aşağıdaki hususları bilgilerinize sunuyoruz:

2. Kişisel Verilerin İşlenmesi ve İşleme Amaçları

Kişisel verileriniz, Aydem tarafından sunulan hizmet ve ticari faaliyete ilişkin olarak değişkenlik gösterebilmekle beraber Şirketimiz tarafından hizmetlerin en iyi şekilde sunulabilmesini sağlamak maksadıyla işlenmektedir. Bu kapsamda;
Kişisel verileriniz (kimlik, iletişim, müşteri işlem bilgileri verileriniz) ile özel nitelikli kişisel verileriniz (paylaşmanız halinde Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği uyarınca iletmeniz halinde sağlık raporunuz ve ayrıca kimlik belgelerinde yer alan din, kan grubu bilgileriniz dolaylı olarak kimlik ve/veya ehliyet sureti aracılığıyla temin edilebilmektedir.)
abonelik sözleşme süreçlerinin yürütülmesi, hizmet satış sonrası destek hizmetlerinin, müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin, müşteri memnuniyetine yönelik aktivitelerin, hukuk, finans ve muhasebe işlerinin takibi, talep / şikâyetlerin takibi, faaliyetlerin Elektrik Piyasası Kanunu ve ikincil mevzuat ile sair ilgili mevzuata uygun yürütülmesi, pazarlama analiz çalışmalarının ve sunulan hizmetin pazarlama süreçlerinin yürütülmesi kapsamında reklam/kampanya/promosyon/anket faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi, iş faaliyetlerinin yürütülmesi/denetimi, denetim faaliyetlerinin yürütülmesi, iş sürekliliğinin sağlanması faaliyetlerinin yürütülmesi, risk yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, stratejik planlama faaliyetlerinin yürütülmesi, talep halinde yetkili, kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi, iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, saklama ve arşiv faaliyetlerinin yürütülmesi, bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi, Şirket’in ve Şirket’in bağlı bulunduğu Aydem Holding şirketler topluluğu politika ve prosedürlerine uyum sağlanması amaçlarıyla sınırlı olarak işlenmektedir. Kişisel verileriniz ayrıca fiziki arşivler ve bilişim sistemlerine nakledilerek hem dijital hem fiziki ortamlarda muhafaza edilebilecektir.

3. İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçlar ile Aktarılabileceği

Toplanan kişisel verileriniz, işbu Aydınlatma Metni’nin 2. maddesinde açıklanan amaçlarla ve Kanun ile ilgili düzenlemeler kapsamında aktarılmasını gerektiren sebeplere bağlı ve bu sebepler ile sınırlı olarak, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ile diğer resmi kurum ve kuruluşlara, bağımsız denetim şirketlerine, hukuk bürolarına ve avukatlara, ajanslara, bankalara, iş ortaklarımıza ve tedarikçilerimiz dâhil olmak üzere hizmetlerinden faydalandığımız ve işbirliği içerisinde olunan yurt içinde bulunan bilgi teknolojileri hizmeti sunan firmaların sistemlerine ve operasyonel süreçlerin yürütülmesi ve destek alınması sebepleriyle sebepleriyle Şirketimizin yurt içinde bulunan hissedarlarına ve grup şirketlerine ve onlarla ortak kullanılan veri tabanlarına aktarılabilecektir.

4. Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz Şirketimiz müşterisi olmanız sebebiyle Kanun’un 5. maddesinde belirtilen; kanunlarda açıkça öngörülmesi, sözleşmenin kurulması ve ifası, veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğü, açık rızanızın bulunması ve veri sorumlusunun meşru menfaati hukuki sebeplerine dayalı ve bunlarla sınırlı olarak; otomatik veya otomatik olmayan yollarla tarafınızca Şirketimize iletilen sözlü veya yazılı bilgilerden, resmi kurum ve kuruluşlardan, sosyal medyadan, Şirket faaliyetleri kapsamında kullanılan uygulama ve yazılımlar ile kapalı devre kamera sistemlerinden toplanabilmektedir.

5. Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Haklarınız

Kişisel verilerin korunması mevzuatı çerçevesinde kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme, işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, işlenme amacını ve tarafımızca bu amaçlara uygun olarak kullanıp kullanılmadığını öğrenme, yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri öğrenme, eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde düzeltilmesini ve aktarılmışsa aktarılan üçüncü kişilere de bildirilmesini talep etme, işlenme şartlarının ortadan kalkması halinde silinmesini veya yok edilmesini ve aktarılmışsa aktarılan üçüncü kişilere de bildirilmesini talep etme, işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıktığını düşünüyorsanız bu duruma itiraz etme, Kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle bir zarara uğramanız halinde bu zararın giderilmesini talep etme haklarınız mevcuttur.
Kanun kapsamında, kişisel verilerinizle ilgili başvurularınızı https://aydemperakende.com.tr/ adresinden ulaşılabilecek form ile aşağıda belirtilen kanallardan birini kullanarak;

  • Adalet Mah. Hasan Gönüllü Bulvarı No:15/1 Merkezefendi, DENİZLİ adresine kimlik teyidinizin yapılması sağlanarak bizzat veya
  • Şirketimizin aydem.perakende@hs02.kep.tr posta adresine veya
  • Şirketimizde tanımlı e-posta adresiniz ile Şirketimizin kvk.aydem@aydemenerji.com.tr adresine veya
  • Kimlik teyidinizin yapılması sağlanarak, Kanun ve ilgili mevzuatta belirtilen diğer usuller ile tarafımıza iletebilirsiniz.
Şirketimiz, Kanun’un 13. maddesine uygun olarak, başvuru taleplerini, talebin niteliğine göre ve en geç 30 (otuz) gün içinde sonuçlandıracaktır. İşlemin maliyet gerektirmesi halinde, Kişisel Verilerin Korunması Kurulu tarafından belirlenen tarife uygulanacaktır. Talebin reddedilmesi halinde, ret nedeni/nedenleri yazılı olarak veya elektronik ortamda gerekçelendirilecektir.


Kişisel Verilerin Korunması Mevzuatı Uyarınca
Müşteri Aydınlatma Metni

1. Veri Sorumlusunun Kimliği

Aydem Elektrik Perakende Satış AŞ ("Aydem" veya "Şirket") olarak, veri sorumlusu sıfatıyla sizlerden elde ettiğimiz kişisel verilere ilişkin olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (“Kanun”) ve ilgili düzenlemelere uygun hareket edebilmemizi teminen aydınlatma yükümlülüğü kapsamında aşağıdaki hususları bilgilerinize sunuyoruz:

2. Kişisel Verilerin İşlenmesi ve İşleme Amaçları

Kişisel verileriniz, Aydem tarafından sunulan hizmet ve ticari faaliyete ilişkin olarak değişkenlik gösterebilmekle beraber Şirketimiz tarafından hizmetlerin en iyi şekilde sunulabilmesini sağlamak maksadıyla işlenmektedir. Bu kapsamda;
Kişisel verileriniz (kimlik, iletişim, müşteri işlem bilgileri verileriniz) ile özel nitelikli kişisel verileriniz (paylaşmanız halinde Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği uyarınca iletmeniz halinde sağlık raporunuz ve ayrıca kimlik belgelerinde yer alan din, kan grubu bilgileriniz dolaylı olarak kimlik ve/veya ehliyet sureti aracılığıyla temin edilebilmektedir.)
abonelik sözleşme süreçlerinin yürütülmesi, hizmet satış sonrası destek hizmetlerinin, müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin, müşteri memnuniyetine yönelik aktivitelerin, hukuk, finans ve muhasebe işlerinin takibi, talep / şikâyetlerin takibi, faaliyetlerin Elektrik Piyasası Kanunu ve ikincil mevzuat ile sair ilgili mevzuata uygun yürütülmesi, pazarlama analiz çalışmalarının ve sunulan hizmetin pazarlama süreçlerinin yürütülmesi kapsamında reklam/kampanya/promosyon/anket faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi, iş faaliyetlerinin yürütülmesi/denetimi, denetim faaliyetlerinin yürütülmesi, iş sürekliliğinin sağlanması faaliyetlerinin yürütülmesi, risk yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, stratejik planlama faaliyetlerinin yürütülmesi, talep halinde yetkili, kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi, iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, saklama ve arşiv faaliyetlerinin yürütülmesi, bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi, Şirket’in ve Şirket’in bağlı bulunduğu Aydem Holding şirketler topluluğu politika ve prosedürlerine uyum sağlanması amaçlarıyla sınırlı olarak işlenmektedir. Kişisel verileriniz ayrıca fiziki arşivler ve bilişim sistemlerine nakledilerek hem dijital hem fiziki ortamlarda muhafaza edilebilecektir.

3. İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçlar ile Aktarılabileceği

Toplanan kişisel verileriniz, işbu Aydınlatma Metni’nin 2. maddesinde açıklanan amaçlarla ve Kanun ile ilgili düzenlemeler kapsamında aktarılmasını gerektiren sebeplere bağlı ve bu sebepler ile sınırlı olarak, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ile diğer resmi kurum ve kuruluşlara, bağımsız denetim şirketlerine, hukuk bürolarına ve avukatlara, ajanslara, bankalara, iş ortaklarımıza ve tedarikçilerimiz dâhil olmak üzere hizmetlerinden faydalandığımız ve işbirliği içerisinde olunan yurt içinde bulunan bilgi teknolojileri hizmeti sunan firmaların sistemlerine ve operasyonel süreçlerin yürütülmesi ve destek alınması sebepleriyle sebepleriyle Şirketimizin yurt içinde bulunan hissedarlarına ve grup şirketlerine ve onlarla ortak kullanılan veri tabanlarına aktarılabilecektir.

4. Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz Şirketimiz müşterisi olmanız sebebiyle Kanun’un 5. maddesinde belirtilen; kanunlarda açıkça öngörülmesi, sözleşmenin kurulması ve ifası, veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğü, açık rızanızın bulunması ve veri sorumlusunun meşru menfaati hukuki sebeplerine dayalı ve bunlarla sınırlı olarak; otomatik veya otomatik olmayan yollarla tarafınızca Şirketimize iletilen sözlü veya yazılı bilgilerden, resmi kurum ve kuruluşlardan, sosyal medyadan, Şirket faaliyetleri kapsamında kullanılan uygulama ve yazılımlar ile kapalı devre kamera sistemlerinden toplanabilmektedir.

5. Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Haklarınız

Kişisel verilerin korunması mevzuatı çerçevesinde kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme, işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, işlenme amacını ve tarafımızca bu amaçlara uygun olarak kullanıp kullanılmadığını öğrenme, yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri öğrenme, eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde düzeltilmesini ve aktarılmışsa aktarılan üçüncü kişilere de bildirilmesini talep etme, işlenme şartlarının ortadan kalkması halinde silinmesini veya yok edilmesini ve aktarılmışsa aktarılan üçüncü kişilere de bildirilmesini talep etme, işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıktığını düşünüyorsanız bu duruma itiraz etme, Kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle bir zarara uğramanız halinde bu zararın giderilmesini talep etme haklarınız mevcuttur.
Kanun kapsamında, kişisel verilerinizle ilgili başvurularınızı https://aydemperakende.com.tr/ adresinden ulaşılabilecek form ile aşağıda belirtilen kanallardan birini kullanarak;

  • Adalet Mah. Hasan Gönüllü Bulvarı No:15/1 Merkezefendi, DENİZLİ adresine kimlik teyidinizin yapılması sağlanarak bizzat veya
  • Şirketimizin aydem.perakende@hs02.kep.tr posta adresine veya
  • Şirketimizde tanımlı e-posta adresiniz ile Şirketimizin kvk.aydem@aydemenerji.com.tr adresine veya
  • Kimlik teyidinizin yapılması sağlanarak, Kanun ve ilgili mevzuatta belirtilen diğer usuller ile tarafımıza iletebilirsiniz.
Şirketimiz, Kanun’un 13. maddesine uygun olarak, başvuru taleplerini, talebin niteliğine göre ve en geç 30 (otuz) gün içinde sonuçlandıracaktır. İşlemin maliyet gerektirmesi halinde, Kişisel Verilerin Korunması Kurulu tarafından belirlenen tarife uygulanacaktır. Talebin reddedilmesi halinde, ret nedeni/nedenleri yazılı olarak veya elektronik ortamda gerekçelendirilecektir.


Hakkımızda
Müşteri Hizmetleri
Kampanyalar
Bilgi Ekranı
Müşteri İlişkileri Merkezleri
Menu